kuruyemiş hakkında sizlerle paylaşmak istediklerimiz

Bir soru ile başlamak istiyorum:
KURUYEMİŞÇİ MESLEKTAŞIM..!
 
-Kuruyemiş ihtiyacı olan biri olsam, AVM deki zincir market yerine neden sizi tercih edeyim?  (Araç park yeri, İklimlendirme gibi konforlu alış-veriş imkanını bırakıp size niçin gelmeliyim? Bana haklı bir sebep söyleyebilir misin?) 
Siz de, o market gibi fabrikalarda kavrulmuş hazır ürün satıyorsanız…
En tazesi; en az bir kaç hafta önce kavrulmuş ürün satıyorsanız…
Fiyatlar artmadan biraz stok yapayım demişseniz…
Marketten aldığım ürün ile sizinki arasında bir fark görememişsem…
Kusura bakmayın, beni daha çoook beklersiniz…
 
Meslektaşım, gelin bir radikal karar alalım…
Biz; mesleğimizi yapalım…
Satacağımız ürünü kendimiz kavuralım…
 
35 yıllık meslektaşınız, (abi-kardeş) olarak diyebileceklerim; İşe şöyle başlayalım…
kucukbey

Alışıla gelmiş kuruyemişçi tasarımlarını bırakın.
Biraz. depo, biraz perakende, biraz toptan havası verin.
Azcık salaş görüntü verin.
Tahta sandık, telis çuval…
Raf değil; terek olsun duvara yaslanmış olan… 

Çuvallar dolusu doğallık olsun, buram buram Anadolu koksun…
Çarşı-pazardan, bedestenden bir köşe olsun…

İşiniz biraz daha zor olsun…
Çuval aktarın, eleyin, makinanın başında kavrulan ürünü kontrol edin…

Oturup müşteri beklemeyin, hep bir şeylerle meşgul olun…
Müşteri sizin işinizin bitmesini beklesin, keyifle seyretsin…

Sorsun, cevap alsın…
Hem muhabbet, hem alış-verişler yapsın…

Farklı olun, doğal olun…

Siz ilklerden olun…

Çevrenizdekiler tarafından takip edilen olun…

Son dönemlerin yükselen değeri, “Çiğ tüketmek…”

Çuvaldan çiğini sat, sandıktan kavrulmuşunu…

“Kavurdukça sat, sattıkça kavur…
Azar-azar, taze-taze… Her gün…“